Рафаел Надал постигна убедителна победа в първия си мач на клей

...
Рафаел Надал постигна убедителна победа в първия си мач на клей
Коментари Харесай

Рафа Надал с убедителна победа при завръщането си на корта

Рафаел Надал реализира безапелационна победа в първия си мач на клей от две години насам. Испанецът победи  Флавио Коболи (Италия) с 6:2, 6:3 в мач от първия кръг на тенис шампионата в Барселона. За някогашния №1 в света това бе първи мач от 5 януари, когато отстъпи на Джордан Томпсън на 1/4-финалите в Бризбейн и общо четвърти от началото на годината.

Поради проблеми с травми Рафа изигра единствено четири мача предишния сезон и пропусна всички шампионати на клей. Отсъствието му от корта докара до свличането му 644-то място в международната класация. Влизането му в главната скица в Барселона е с помощта на " предпазен ранкинг ", който той употребява. Той обаче не му дава опция да е измежду поставените и заради тази причина във втория кръг Рафа ще се изправи против поставения под № 4 в схемата Алекс Де Минор.

Надал е печели шампионата в Барселона цели 12 пъти, а от 2017 година централният корт се споделя " Писта Рафа Надал ". В началото на мача 37-годишният испанец сподели някои съмнения и позволи няколко неточности. След това той пое контрола върху протичащото се на корта и риализира пробиви в четвъртия и осмия гейм. 22-кратният първенец в шампионати от " Големия шлем "  взе подаването на противника си на два пъти при започване на втория сет, само че и позволи един пробив. Постепенно той стартира да играе все по-уверено и направи някои впечатляващи отигравания.
 Надал удостовери, че на следващия ден ще се завърне на корта
Надал удостовери, че на следващия ден ще се завърне на корта

Това сподели самият той на пресконефернция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР